Naslovna > Vijesti > Učenici danas za školu sutra

Učenici danas za školu sutra

///
Comments are Off

Dan škole proslavili smo proteklu srijedu, 29. svibnja. Ovogodišnja tema projektnog dana bila je „Škola budućnosti: učenici danas za školu sutra“. Projektnom nastavom željeli smo osvijestiti učenike da svojim djelovanjem oblikuju školu i određuju njenu budućnost.

Dan smo započeli svečanom priredbom koju su suvereno vodili učenici Lukas Štulec i Lucija Šolčić. Na njoj smo istaknuli sva učenička postignuća i događanja koja su obilježila ovu školsku godinu. Za dobru atmosferu pobrinuo se Mali zbor i učenica Lana Čerkez svojom plesnom točkom. Imali smo priliku poslušati i radijsku emisiju Medijske skupine „Mišji kutak“ te bolje upoznati naše najmlađe učenike koji su se predstavili recitacijom i igrokazom.

Uslijedile su brojne radionice na koje su se učenici prijavljivali prema vlastitim interesima. Izbor radionica je bio bogat i raznolik te su učenici u manjim skupinama imali priliku aktivno sudjelovati i produbiti nastavne sadržaje.

Prigodna izložba postavljena je u školskom holu te ju svi zainteresirani mogu pogledati tijekom lipnja. Na njoj se nalazi presjek ove školske godine kroz fotografije te interaktivni plakati s održanih radionica.

Najveća vrijednost ovogodišnjeg Dana škole su svi suvremeni nastavni materijali (digitalne slikovnice, didaktičke igre, makete, videozapisi…) koje su stvorili današnji učenici, a ostat će u nasljeđe školi za buduće generacije.

knjižničarka Ivana Planinšek