Naslovna > Vijesti > Robotsko kazalište

Robotsko kazalište

///
Comments are Off

Za Dan škole organizirali smo izložbu Robotsko kazalište koja je dio projekta „Gradionica“ za čiju smo realizaciju dobili financijska sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt smo tijekom 2024. godine provodili s darovitim učenicima koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Robotika te s učenicima 5. i 7. razreda na satima hrvatskog jezika.

Cilj projekta bio je razvijati interes za stem područje kod učenika, kao i ljubav prema čitanju. Kako bismo ta dva na prvu nespojiva cilja ostvarili, pomogli su nam Lego roboti. Na satima Robotike učenici su timskim radom sastavili robote od Lego kockica te ih programirali. Učenici 5. razreda tijekom obrade djela za cjelovito čitanje „Čudo“ R. J. Palacio prikazali su tijek radnje crtežima koje smo spojili u stazu kojom će robot, glavni lik Auggie , prolaziti te izradili scenografiju za robotsko kazalište. Isto su napravili i učenici 7. razreda, ali za roman „Divlji konj“ Božidara Prosenjaka koji se nalazi na njihovom popisu djela za cjelovito čitanje.

Promociju robotskog kazališta održali smo na izložbi povodom Dana škole gdje su učenici prezentirali svoj rad, a svi okupljeni imali su prilike i sami proći stazu upravljajući robotima Auggijem i konjem.

Kreativna obrada djela za cjelovito čitanje uz pomoć Lego setova oduševila je učenike i potaknula ih na čitanje što je i bio glavni cilj projekta. Vjerujemo da će se roboti uključiti u nastavu još mnogo puta te pomoći učenicima u svladavanju nastavnih sadržaja.

knjižničarka Ivana Planinšek