Naslovna > Vijesti > Životinje na dlanu

Životinje na dlanu

///
Comments are Off

Odavno smo znali da Hrvatska ima pregršt prekrasnih mjesta koje se isplati posjetiti, ali smo tek u posljednjih godinu dana počeli otkrivati sve njezine čari u sklopu projekta “Medijski miševi”.

U utorak, 7. svibnja učenici sedmih razreda i Medijske skupine posjetili su zoološki vrt na otvorenom. Radi se o Dolini jelena koja se nalazi u Drežnik Gradu. Čarobna dolina dom je plahim srnama i košutama, svojeglavim jelenima lopatarima, slavonskim svinjama i konjima koji često pomažu djeci s poteškoćama u razvoju. Za sve životinje brine obitelj Bićanić koja je svoj život u potpunosti posvetila ovim predivnim bićima. U sat i pol, koliko traje obilazak imanja, srne, jeleni i košute posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih pomaze ili se fotografiju s njima. Nakon obilaska imanja, koje je prošlo za tren, sjeli smo za stol pun delicija i prirodnih sokova koje proizvodi obitelj Bićanić i susjedna obiteljska gospodarstva.

Put nas je dalje odveo u Utočište za medvjede Kuterevo. Utočište pruža sklonište i zaštitu za mlade i odrasle medvjede siročiće, a otvoreno je 2002. godine. U utočištu se trenutno nalazi 9 medvjeda, a njihove životne priče ispričao nam je volonter Slavko. Tako smo upoznali pedesetogodišnjeg cirkuskog medvjeda Brunu i medvjeda Matiju koji je nastradao u nesreći, a pronašao ga je spasilac koji je najprije pomislio da se radi o plišanom medvjediću. Sve priče redom su tužne, ali na kraju ipak sretne jer su medvjedi u Kuterevu nakon teškog života konačno pronašli dugoočekivani mir.

Iako je naša životinjska avantura za taj dan završila, kući nas je pratila misao kako premalo znamo o životinjama, čak i kada nam se čini da o njima znamo sve.

učiteljica Monika Valput