Naslovna > Vijesti > Upisi u 1. razred

Upisi u 1. razred

///
Comments are Off

Upisi u prvi razred osnovne škole će se i u Zagrebačkoj županiji prvi put provoditi elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama u razvoju su putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moguće od danas, 1. veljače, do 31. ožujka 2024. godine.

Za redovan upis djece u prvi razred osnovne škole prijave će biti otvorene 22. veljače, također putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/, a roditelji će prijave moći podnijeti do 31. ožujka 2024.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, primjerice izborne predmete, produženi boravak i slično. Također, imaju li za to razloge, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Uz to, roditelji će od 22. veljače do 31. ožujka moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Molimo vas da na dan testiranja donesete:
1) medicinsku dokumentaciju ako je posjedujete (nalaz logopeda, psihologa ili drugu relevantnu dokumentaciju važnu za funkcioniranje djeteta u školi)
2) Rješenje o skrbništvu (za rastavljene roditelje)
3) potvrdu o zaposlenju oba roditelja (odnosi se samo na roditelje koji su zainteresirani za upis djeteta u produženi boravak)

Obavijest o upisu djece u prvi razred – Ispostava Samobor

Obavijest o pregledu djece – Ispostava Samobor