Naslovna > Vijesti > Natjecanje u čitanju naglas

Natjecanje u čitanju naglas

///
Comments are Off

Povodom Svjetskog dana čitanja naglas, koji se ove godine obilježio 7. veljače, u našoj školi organizirali smo prigodno natjecanje.

Prvo su svoje čitalačke snage odmjerili učenici razredne nastave. Oduševili su nas svojom kreativnošću, jasnoćom  i tečnošću u čitanju. Žiri, koji su činile knjižničarka Ivana Planinšek te učiteljice Monika Valput i Marija Vlajić, imao je težak zadatak odabrati samo dva pobjednika. Na kraju su presudile nijanse i vrijedne nagrade odnijele su: učenica 2. razreda Petra Šoić i učenica 4. razreda Lea Kolačević. Posebnu pohvalu zaslužuje i publika koja je pažljivo slušala sve natjecatelje, pozorno pratila pješčani sat koji je mjerio vrijeme natjecateljima, ali i zdušno bodrila svoje favorite u natjecanju.

Zatim je uslijedilo natjecanje za učenike viših razreda. Desetak najhrabrijih učenika predstavilo je svoj književni odabir: bili su tu lektirni naslovi, knjige za slobodno čitanje, ali i vlastiti uradci. Kreativnost u odabiru djela te izražajnost u nastupu ovaj put su bili presudni te su nagrade osvojili: učenik 8. razreda David Friedman i učenica 6. razreda Gabrijela Šoić.

Nadamo se da će ovo natjecanje prijeći u tradiciju i da ćemo svake godine prvu srijedu u veljači uživati u knjizi i promociji čitanja jer „djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle“.