Naslovna > Vijesti > Svečana akademija

Svečana akademija

///
Comments are Off

Da Osnovna škola Mihaela Šiloboda svoju 150. godinu slavi znaju već i ptice na grani. 5. lipnja 2023. godine škola je na svojoj Svečanoj akademiji ugostila predstavnike grada Samobora i Zagrebačke županije, predstavnike mjesnih odbora, bivše djelatnike i učitelje, ravnatelje samoborskih škola, svoje sadašnje djelatnike, učenike, roditelje i mnoge druge goste. Svi su se okupili u školskoj dvorani na proslavi obljetnice 150. godine školstva u Svetom Martinu pod Okićem.
Svečanu akademiju otvorio je KUD “Okićka trešnja” zvukom himne, a zatim pjesmom “Sused Jankić”. Nakon pozdravnih govora ravnatelja Gorana Lesjaka, gradonačelnika Svete Nedelje Darija Zurovca i zamjenika gradonačelnice grada Samobora Petra Burića, započela je prava proslava. Učenici su kroz tri videozapisa ispričali priču o povijesti škole, a mnogi bivši djelatnici podijelili su s nama svoja najljepša sjećanja iz ove škole. Osim videozapisa učenici su uz pomoć svojih učiteljica, Kristine Noršić i Mirne Grgec-Pajić, uglazbili himnu škole “Škola pod Okićem” Jože Prudeusa koja će se, vjerujemo, u ovom izdanju puštati još dugi niz godina.
Najviše oduševljenja izazvali su sadašnji djelatnici koji su odlučili školi čestitati njezinih 150. godina kako samo oni znaju…pjesmom i plesom. Cijelu večer upotpunio je nastup glazbene točke iznenađenja – ansambla Singerlice. Bilo je to dvostruko iznenađenje jer su i Singrlice u rukavu imale iznenađenje za nas…još jednu pjesmu kao poklon svima nama.
Na kraju večeri malo tko je na sve mogao ostati ravnodušan. To je dokaz koliko je naša mala škola svima nama posebna – i za nas velika. Želimo joj sretan 150. rođendan i još puno ljeta!

150. obljetnica – inspiracija i prekretnica

https://www.samobor.hr/grad/proslavili-150-godina-skolstva-n8955

https://zapadno.hr/#/vijesti?id=150-godina-skolstva