Naslovna > Vijesti > “Raspucavanje”

“Raspucavanje”

///
Comments are Off

U utorak, 19. ožujka, u našoj školi održana je kazališna predstava „Raspucavanje“ u produkciji Kazališta Lutonjica Toporko. Predstava je održana za učenike od 5. do 8. razreda.
„Tog petka, 19. prosinca 2022., čak 89,86 posto upaljenih TV prijemnika gledalo je triler raspucavanja jedanaesteraca između Hrvatske i Brazila. Trojica dječaka u popodnevnoj smjeni svoje škole nisu smjela gledati tu veliku pobjedu jer su bila u kazni. Jedan Mentos bombon i jedna boca gaziranog pića bili su dovoljan razlog da ih učiteljica toga dana pošalje u prostoriju gdje nema TV-a i oduzme im mobitele.“
Predstava prati priču Borne, djeteta bogatih roditelja, Slovenca Aleša i Roma Kemala. Trojica dječaka pokušavaju osluškivati utakmicu, a tijekom njihove borbe u prvi plan iskaču teme međuvršnjačkog nasilja, rasne i spolne diskriminacije. Učenici u kazni kroz predstavu se identificiraju sa svojim uzorima, stvaraju zajedništvo i postaju bolje i plemenitije osobe spremne za život pred njima.
Važno je napomenuti da se predstava odigrava uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza, koja na ovaj način želi edukativno i preventivno dati doprinos suzbijanju neprihvatljivih ponašanja u nogometu, sportu, ali i društvu u cjelini.
Naši učenici predstavu su jednoglasno ocijenili ocjenom odličan (5)! Osim što su svi razumjeli poruku predstave, još su se i nasmijali do suza.