Naslovna > Vijesti > Komadić sreće koji sve pokreće

Komadić sreće koji sve pokreće

///
Comments are Off

Nakon velike akcije koja se u našoj školi održala u rujnu i listopadu, 6. studenoga u našu školu stigli su gosti koje smo dugo i nestrpljivo čekali.

U ranim jutarnjim satima u školu su veselo ušetali djelatnici Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet i glavne zvijezde toga dana, psi vodiči Star i Nina. Kroz radionice pod nazivom „Komadić sreće koji sve pokreće“, učenici razredne i predmetne nastave naučili su s kojim se teškoćama svakodnevno susreću osobe s invaliditetom i koja je uloga pasa pomagača za djecu s teškoćama u razvoju, ali i pasa vodiča za slijepe osobe. Dok su djelatnici Udruge strpljivo odgovarali na sva pitanja učenika, Star i Nina poslušno su čekali svoj red. Nakon mnogobrojnih pitanja učenici razredne nastave zaigrali su igre sa psima, dok su učenici predmetne nastave imali priliku proći improviziranu stazu s preprekama u pratnji psa vodiča i na taj način iskusiti koliko je važna pomoć pasa vodiča slijepim osobama. Čini se da su Star i Nina, ali i svi učenici, jedva dočekali trenutak u kojem su mogli počešati vrijedne pse vodiče i na taj im način pokazati koliko je velika čovjekova ljubav prema psu. Na samom kraju psi su išetali iz škole jednako kako su i ušli – veselo i mašući repom.

Još jednom zahvaljujemo Udruzi na posjeti i nadamo se da ćemo se vidjeti još nekom prilikom, jednako sretni kao i danas!