Humanitarna godina

      Komentari isključeni za Humanitarna godina

Ova školska godina, koja je po mnogočemu drugačija, u našoj školi postala je i humanitarna godina. Željeli bismo da učenici pronađu i uoče potrebite oko sebe i pokušaju im pomoći. Iako ne možemo puno kao pojedinici, kad se udružimo možemo napraviti velike stvari. Dovoljno je odvojiti par kuna svaki mjesec od džeparca ili donirati neki predmet koji više ne trebamo, a drugome bi puno značio.

Prva akcija u koju smo se uključili je prikupljanje plišanaca za anesteziološku ambulantu u Klaićevoj bolnici. Odaziv je bio velik, sakupili smo puno plišanih igračaka u nekoliko dana. Učenici 6.a odvojili su dio svog džeparca i donirali udruzi “Mali zmaj” za ogrjev siromašnih obitelji. Isti učenici su pokrenuli akciju prikupljanja deka i ručnika za Udrugu za zaštitu životinja “Vau Vau”.

Vjerujemo da je ovo samo početak akcija u koje ćemo se uključiti tijekom ove školske godine, i da ćemo tako pomoći mnogima, a u učenicima probuditi empatiju i brigu za potrebite. Jer vjerujemo da kad se male ruke slože, sve se može.