Naslovna > PŠ Pavučnjak > Tjedan zdravog školskog doručka

Tjedan zdravog školskog doručka

///
Comments are Off

Tjedan zdravog školskog doručka obilježili smo od 10. do 14. listopada. Učiteljice su nam pripremile razne aktivnosti. U ponedjeljak smo slušali i učili o zdravoj prehrani. Bili smo jako iznenađeni kad smo shvatili koliko je naša školska užina nezdrava. Razgovarali smo i o tome što jedemo kod kuće za doručak. Neki od nas su primijetili da ne pojedemo školsku užinu i da se ta hrana baca. Dogovorili smo se da ćemo pokušati bacati što manje hrane.

U utorak smo donijeli u školu svježe sezonsko voće: jabuke, kruške, orahe, lješnjake… Zobene pahuljice smo namočili u toplu vodu, te dodali med i nasjeckano voće. Malo neobičan doručak za nas, ali većini se ipak svidio.

Srijeda je bila dan za smoothie. Neki od nas ga često piju, ali ima i onih koji ga nikada nisu probali. U smoothie smo stavili jogurt, banane, med, lješnjake i orahe. Ostatak dana smo u svakoj pauzi grickali orašaste plodove.

Četvrtak je bio određen za istraživanje na tabletu: čime možemo zamijeniti pojedine namirnice. To nam je bilo jako teško jer je trebalo pročitati puno teksta, ali kad smo došli do odgovora bili smo jako ponosni na sebe. Bilo je vrlo neobičnih odgovora kojima smo se nasmijali. Sada nam je jasno zašto je čitanje važno.

U petak smo pomoću tableta pokušavali pronaći iz kojeg dijela našeg planeta je određeno voće. Nakon iscrpnog istraživanja morali smo uzeti malo „hrane za mozak“ i tome dodati nekoliko igara na školskom dvorištu. Koji tjedan!