Naslovna > Knjižnica > Vjetrovita priča – fašnik u školskoj knjižnici

Vjetrovita priča – fašnik u školskoj knjižnici

///
Comments are Off

Učenici i učitelji od 1. do 4. razreda sudjelovali su danas u završetku projekta „Vjetrovita priča“ profesora Baltazara. Program je osmislila i vodila knjižničarka Zrinka uz pomoć svih ostalih učiteljica.

Učenici su se proteklih tjedana pripremali za ovaj događaj gledajući animirani film „Vjetrovita priča“ i radionicama na kojima su izrađivali svoje zadatke povezane s animiranim filmom: prvašići su iz papira izrađivali pingivne, 2. a razred vjetrenjače, 2. b razred klokane, 3. razred pisma, 4. a razred je izrađivao kišobrane, a 4.b šešire i ružu vjetrova. Učenici iz PŠ Klake i PŠ Pavučnjak izrađivali su zmajeve od papira. Radovima svih učenika ukrasili smo predvorje škole. Učenici 3. razreda s učiteljicom Evom potrudili su se napisati pismo svakom učeniku i učitelju/djelatniku škole u kojem su se nalazile lijepe poruke.  Tijekom dana razredni poštari odnijeli su pisma onima kojima su bila namijenjena. Tijekom predstave posjetio nas je i poštar Boris Makarun koji je pisma uručio učenicima 3. razreda i odgovorio na kratka pitanja o tome kako je biti poštar. Učenici iz medijske skupine snimili su s učiteljicom Ivanom i reportažu iz Vjetrograda (knjižnice) kako bi pokazali ostalim učenicima što se sve zbivalo u knjižnici dok su u njoj bili “nastanjeni ” vjetrovi.  Na kraju svega učenici su pomogli knjižničarki „pospremiti“ “vjetrovite naslove”knjiga u knjižnici.

Cilj ovakvog načina rada s učenicima je razvijanje mašte, kreativnosti, upornosti, učenje kroz igru, ali i međusobno povezivanje kroz zajedničko stvaralaštvo.