Naslovna > Vijesti > Put u Indiju

Put u Indiju

///
Comments are Off

U četvrtak, 26. siječnja 2023. na sat razrednika 8. razreda došao je gospodin Stipica Grgić. On je po zanimanju digitalni konzultant u područjima razvoja proizvoda i marketinga. Gospodin Grgić jako voli putovati i to nam je objasnio ovim riječima: „Putovanja za mene nisu samo novi, oku ugodni, privremeni pejzaži već stvaranje novih trajnih vidika.“

Zahvaljujući njemu saznali smo više o životu, kulturi i stilu u Indiji. Pričao nam je kako se promet u Indiji razlikuje od prometa u Hrvatskoj. U Indiji je velika gužva na cestama, ima malo semafora i nije sigurno za pješake, a čak možemo vidjeti i krave koje slobodno šeću. Rekao je: „Tko je jači taj kači.“, s tom izjavom je mislio što je veće vozilo to više prednosti ima u prometu i svi drugi mu se moraju maknuti.

Pričao je o stilu oblačenja Indijaca. Žene nose marame jarkih boja, a muškarci turbane na glavama. Svaki blagdan simbolizira neka druga boja i taj dan nose odjeću određene boje. Pokazao nam je neke portrete žena i muškaraca koje je fotografirao. Ispričao nam je kako žene moramo ljubazno pitati ili im nešto zauzvrat dati ako ih želimo slikati, a muškarci sami poziraju kada vide kameru.

Strpljivo je odgovarao na naša pitanja, pa smo saznali da je u Indiji opasno samo noću ako šećemo po uskim uličicama. Rekao je da je on doživio Indiju kao neki drugi svijet koji se ističe od svih ostalih i da bi je definitivno htio ponovno posjetiti.

Marija Horvatinčić, Elena Naglić, 8.r.