Naslovna > Vijesti > Kad se male šape slože

Kad se male šape slože

///
Comments are Off

Da je pas čovjekov najbolji prijatelj nije tek puka fraza. To dokazuju učenici i djelatnici naše škole. Upravo oni su se 4. listopada u školskoj dvorani okupili na humanitarnom pub kvizu „Daj pet!“ povodom Svjetskog dana zaštite životinja.
U izazovnom kvizu o životinjama borilo se 18 ekipa koje su pokazale znanje, spremnost i snalažljivost. Treće mjesto zauzela je ekipa „Leteći medvjedići“ koju čine učenice Sara Ložnjak, Nela Keser i Lucija Šolčić te učiteljica Helen. Pobjeda je za dlaku izmakla ekipi „Peseki“, a do samog kraja borile su se učenice Ema Beber, Tena Domović, Gabrijela Glavić i vjeroučitelj Hrvoje. Prvo mjesto je ipak zauzela ekipa „Dark horse“ i učitelji Antonia Babojelić, Karlo Dujić i Igor Planinšek. Iako su pobijedili, učitelji su svoju nagradu za prvo mjesto prepustili učenicima i na taj način pokazali da zbilja jesu humanitarci.
Tijekom mjeseca rujna učenici su zajedno sa svojim učiteljicama izrađivali likovne radove na temu „Moj prijatelj pas“, a da izložba bude spremna za veliki dan potrudile su se učiteljica Antonia i učiteljica Ružica. Tako su psi u svim bojama i uzorcima zavladali našom školom i razveselili školske hodnike odakle će promatrati svoje učenike sve do 9. listopada. Nakon toga sele u njihove tople domove jer će svaki učenik koji donira novac Udruzi zauzvrat dobiti jedan likovni rad s izložbe.
Cijeli projekt osmislile su knjižničarka Ivana i učiteljica Monika s ciljem prikupljanja sredstava Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet koja već 33 godine osigurava besplatno školovanje i dodjelu pasa pomagača djeci s teškoćama u razvoju, slijepim osobama i drugim osobama s različitim vrstama invaliditeta. Sav prikupljen novac uplatit ćemo Udruzi i na taj način podržati njihov rad.
Na samom kraju, jedno veliko hvala svima koji su se uključili i podržali ovu akciju i ne zaboravite da „psi govore, ali samo onima koji znaju slušati“.