Naslovna > Knjižnica > Gosti iz Belgije

Gosti iz Belgije

///
Comments are Off

Od ponedjeljka 29.10. 2018. do petka 2.11. 2018. godine bili smo domaćini učenicima koji pohađaju Hrvatsku nastavu u Bruxellesu. Ovaj posjet plod je suradnje učiteljice Magdalene Ansari koja je nekad bila zaposlenica naše škole, a sada privremeno radi u Bruxellesu i naše knjižničarke Zrinke koje su povezale svoje učenike preko pisanja pisama. U  organizaciju ovog susreta bila je uključena učiteljica Eva Mesic uz podršku vodstva škole i uz pomoć tehničkog osoblja.

Sedmero učenika iz Bruxellesa i osmero naših učenika imali su prilike noćiti zajedno u školi u Klakama i u planinarskom domu Cerinski vir. Upoznavali su se tijekom zajedničkih blagovanja,  u razgledavanju Zagreba i Samobora, putujući na Plitvička jezera. Bili su i na našoj nastavi hrvatskog, njemačkog, engleskog, povijesti, matematike, tehničkog i likovnog, a učiteljica Vera Jovanović naučila ih je izrađivati narukvice.

Na kraju ovog četverodnevnog druženja uslijedila je zajednička večera, izmjena poklona i obećanje kako ćemo prijateljstvo nastaviti preko pisama, a možda i druženjem u Bruxellesu.