Naslovna > Vijesti > Dan škole

Dan škole

///
Comments are Off

U petak, 27. svibnja obilježili smo Dan škole i 149. godišnjicu školovanja u Svetom Martinu pod Okićem. Na školskom igralištu u uvodnom dijelu programa Mali zbor s učiteljicom Mirnom otpjevao je nekoliko pjesama, a ravnatelj Goran Lesjak prigodnim govorom pozdravio je sve nazočne. Nakon čega su voditelji, učenici Marko Karlović i Nika Palčić podsjetili sve na uspjehe učenika i važna događanja u ovoj školskoj godini.

Uslijedio je znanstveni piknik na kojem su učenici prezentirali razne pokuse i prikazali izradu sapuna, papira, plastelina… U ovom dijelu programa sudjelovali su i predstavnici DVD-a Galgovo, Udruge Topor te Ljetne tvornice znanosti.

Nakon znanstvenog piknika održana je završnica sportskih turnira za učenike viših razreda. Odigrano je finale nogometa u kojem su se suprotstavili učenici 5.b i 7.a razreda, kao i finale graničara u kojem su se našli učenici 8.b i 5.b razreda. U oba slučaja zlato su odnijeli stariji učenici. Za kraj sportskog dijela programa održana je odbojkaška utakmica između djelatnika i učenika škole. U izjednačenoj utakmici, pobjedu su ipak odnijeli učenici škole. Učenici razredne nastave za to vrijeme sudjelovali su u sportskim igrama oko škole.

U završnom dijelu programa podijeljene su medalje najboljim ekipama u nogometu i graničaru, te slatke nagrade najuspješnijim razredima u kvizu znanja koji se održavao tijekom svibnja kao priprema za Dan škole. Veselimo se idućoj, 150. godišnjici škole, za koju pripremamo još veću proslavu s više uzvanika.