Naslovna > Vijesti > Čitam, mislim, razgovaram… i sudjelujem!

Čitam, mislim, razgovaram… i sudjelujem!

///
Comments are Off

Nacionalni projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda“ održao se 29. veljače 2024. godine u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani. Naša škola je i ove godine sudjelovala u obje kategorije – kviz znanja i kreativni uradak.
Koliko su detaljno čitali pokazali su učenici Lukas Štulec, Ana Razum i Lovro Ladović u kategoriji kviz znanja, a ekipa s već tradicionalnim nazivom MiŠ zauzela je 9. mjesto. Kategoriju kreativnog uratka i ove je godine predstavljala učenica sedmog razreda Roza Gerber koja je osvojila odlično 4. mjesto. Mentorice učenicima bile su knjižničarka Ivana Planinšek i učiteljica Monika Valput.
Osim u službenom dijelu natjecanja, svoje znanje pokazala je ekipa Miševa koja je sudjelovala i u kvizu „Koliko poznajem hrvatski jezik“ kojeg su za natjecatelje spremili domaćini iz Bregane. MiŠevi su uvjerljivo odnijeli pobjedu i time zaslužili malene poklone iznenađenja koje su međusobno podijelili.
Ovogodišnji naslovi koje su učenici trebali pročitati bili su Zeleni pas Nade Mihelčić, Moja baka je zmaj Melite Rundek i Trči, ne čekaj me Bojane Meandžije, a učenicima su se djela toliko svidjela da smo ih odlučili već sljedeće godine uvrstiti na popise djela za cjelovito čitanje!